Cultuur & Media
AVROTROS

Adelheid Roosen over Kaouthar Darmoni: 'Publieke slachtpartijen achter ons laten'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Adelheid Roosen over Kaouthar Darmoni: 'Publieke slachtpartijen achter ons laten'

Adelheid Roosen, actrice, theatermaker, docent en schrijver, pleit ervoor "slachtpartijen in de openbare ruimte achter ons te laten", dat vertelt ze in MISCHA!. Volgens Roosen moet er met elkaar gesproken worden, in plaats van iemand die iets verkeerds gedaan zou hebben met "een brandend voorwerp neer te sabelen".

#199 - Adelheid Roosen - MISCHA!

Roosen laat zich in het gesprek uit over Kaouthar Darmoni, die weggestuurd werd als directeur van Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis in Amsterdam. Er zou sprake zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Roosen is het niet goed te oordelen als pas de helft van het verhaal in de krant heeft gestaan, zonder dat er wederhoor is gepleegd. Roosen is in het gesprek hoorbaar geraakt: "Ik moet er bijna van huilen."

Vrouwen in Bad

In MISCHA! vertelt Roosen ook over Vrouwen in Bad, een theaterritueel met veertig vrouwen, van wie 4 actrices. Deelnemers zitten in een warm bad en ondergaan vijf besloten theatrale workshopsessies. Naast Roosen zijn ook Anna Drijver, Nazmiye Oral, en Naomi van der Linden betrokken bij Vrouwen in Bad.

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie