Cultuur & Media
NOS

Glamour in de polder: het Televizier-Ring Gala

foto: Floortje Dessing won in 2016 - ANPfoto: Floortje Dessing won in 2016 - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Glamour in de polder: het Televizier-Ring Gala

Vanavond is het weer tijd voor het jaarlijkse televisiefeestje: het Gouden Televizier-Ring Gala. Tout bekend Nederland verzamelt zich in Amsterdam voor de prijzenregen voor beste presentatoren, acteurs en programma’s. Alleen de stembus voor het beste (of beter gezegd populairste) programma gaat vanavond nog 1x open. De grote vraag is dan ook welk programma in staat is zijn achterban te mobiliseren.

Laatbloeiers

De drie genomineerde programma’s kenmerken zich door het feit dat ze laatbloeiers zijn. Beste zangers bestaat sinds 2009, maar wordt nu pas volledig omarmd door het publiek. Het onverwoestbare Expeditie Robinson is op televisie sinds 2000 en werd in 2015 al eens genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. De satirische nieuwsshow Zondag met Lubach doet het bijna onmogelijke: precaire en ingewikkelde onderwerpen op luchtige en grappige wijze voor het voetlicht brengen. En dan hebben we het nog niet eens over de twee video's die wereldwijd viral gingen. Ongekend knap.

'Als Lubach een referendum kan laten uitschrijven, dan kan hij ook een Televizierring winnen'

Organisator en hoofdredacteur van tv-gids Televizier Jeroen de Goeij: “Als moderne tv-maker is het zaak echt connectie te maken met het publiek. Op de eerste plaats op tv, daarnaast op alle digitale platformen die tegenwoordig voorhanden zijn. Het medialandschap is voorgoed veranderd. De drie finalisten laten ieder op hun eigen manier zien dat je daarin zeer succesvol kunt zijn.”

Diepe decolletés

Maar het gaat vanavond natuurlijk niet alleen om de prijzen. De jurken zijn net zo belangrijk. Alle visagisten draaien vandaag overuren en de couturiers hijsen hun muzen persoonlijk in hun creaties. Om daarna te kunnen stralen op de rode loper voor meer dan honderd fotografen, cameramensen en journalisten. Wil je zelf beoordelen wie er het diepste decolleté heeft, de vreemdste jurk of er gewoon het mooist uitziet? Vanaf 19.00 uur kun je live meekijken via Facebook . De samenvatting zie je op NPO 1 vlak voor de start van het Gala.

Op TV

De Rode Lopershow, vanaf 20.45 uur op NPO 1. Het Gouden Televizier-Ring Gala, vanaf 21.00 uur op NPO 1

Ster advertentie
Ster advertentie