Cultuur & Media
BNNVARA

De Nederlandse Nicole Bus voegt zich tussen namen als Mariah Carey en Rihanna

foto: Jelt Roosfoto: Jelt Roos
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nederlandse Nicole Bus voegt zich tussen namen als Mariah Carey en Rihanna

Zangeres Nicole Bus maakte al tien jaar muziek in Nederland en deed mee aan X-Factor en The Voice of Holland, maar het zou goed kunnen dat je nog niet van haar gehoord hebt. Inmiddels maakt ze grote stappen en heeft ze getekend bij het vermaarde label Roc Nation in Amerika. Daarmee mag ze zich voegen tussen wereldsterren die ook bij het label getekend zijn. Bus vertelt in De Nieuws BV hoe ze in Amerika terecht kwam.

Quote

Ik heb vier jaar aan dit project gewerkt

Nicole Bus

Platenlabel Roc Nation werd opgericht door de wereldberoemde rapper Jay-Z en heeft wereldberoemde artiesten getekend. Sterren als Rihanna, Mariah Carey, J.Cole en Shakira brachten er muziek uit. Nicole Bus: "Ik deed mee aan een wedstrijd voor songwriters toen ik op het Conservatorium zat. De winnaar mocht de studio in met een producer die een Grammy had gewonnen, dat sprak mij aan dus ik heb ik mij opgegeven."

Een poster van Rothko in de badkamer

Nicole Bus won de de wedstrijd en vloog met de andere winnaars, uit onder andere Londen en Parijs, naar de studio van de gerenommeerde producer Needlz in Los Angeles en ze hadden gelijk een klik. Bus: "Ik werkte destijds bij het Cobra Museum in Amstelveen en was daarom erg geïnteresseerd in moderne kunst. Ik zag dat Needlz een poster van Mark Rothko op het toilet had hangen en ik was verbaasd: een hiphopproducer met moderne kunst in zijn studio.''

''Ik was vrij cynisch en zei 'wat doet een Rothko in jouw badkamer?', toen leidde hij mij rond door zijn huis en zag ik overal moderne kunst. De klik was er meteen", vertelt Bus.

Een single met een betekenis

De eerste single die Nicole Bus met Roc Nation heeft uitgebracht werd gelijk heel goed ontvangen in Amerika. Al voor de officiële release in januari werd het nummer gedraaid op de radio. Het is ook een nummer met een boodschap. Bus: "Ik heb het met een team mensen geschreven en we hadden een mooi gesprek over de veranderende samenleving.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bus: ''Je ziet veel geweld op social media. Specifiek naar het donkere ras toe. Als half Curaçaoënaar wordt ik daar een beetje moe van. De donkere man wordt vaak slecht belicht, maar dat is niet de waarheid. Daarom kwam ik op het idee om donkere rolmodellen naar voren te brengen in een mooi liefdeslied."

Zangeres Nicole Bus over haar platencontract in Amerika!

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie