Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Misschien had Wopke eerder moeten bedenken hoe belangrijk sport is'

foto: Twitter Wopke Hoekstrafoto: Twitter Wopke Hoekstra
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Misschien had Wopke eerder moeten bedenken hoe belangrijk sport is'

De minister van Financiën Wopke Hoekstra reed gisteren een paar rondjes met Sven Kramer op het ijs van Thialf, terwijl de baan voor recreanten al sinds 14 december gesloten is. "Ik ben ontzettend blij dat we Wopke Hoekstra in ons kamp hebben als ambassadeur van de sport, maar had dat lekker eerder gedaan", zegt Barbara Barend in Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barend is oprichter van het sporttijdschrift Helden Magazine en is verontwaardigd dat er ontzettend veel mensen op dit moment niet kunnen sporten door de coronamaatregelen en dat de lijstrekker op het ijs verschijnt. "Wopke heeft aangetoond dat je prima met zijn twee rondjes door Thialf kan schaatsen. Gooi de hele boel dan maar open", reageert ze geërgerd in het Mediaforum.

Beginnersfout

Journalist Marc Chavannes van de De Correspondent noemt het een beginnersfout van Hoekstra. "Je moet in campagnetijd vooral niet laten merken dat er elite is en andere mensen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel Nederlands

Ook noemt hij de collectieve verontwaardiging "heel Nederlands". Je zou volgens de journalist ook gewoon blij kunnen zijn dat Hoekstra - tijdens zijn zware baan als minister van Financiën - even de tijd vindt om een paar rondjes te schaatsen. "'Het is heel Nederlands om te zeggen: het is niet eerlijk. De meeste mensen kunnen niet schaatsen en hij is een autoriteit en heeft geregeld dat hij wel kan schaatsen."

Sven Kramer

Chavannes vindt het wel solidair dat hij met Sven Kramer schaats. Kramer is de laatste tijd niet in vorm en de vraag is of deze schaatsheld ooit weer zijn oude niveau haalt. "Wel heel hartelijk dat Hoekstra hem een hart onder de riem wilde steken. Maar hij had beter een rondje kunnen gaan fietsen. Dat mogen we allemaal doen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie