Cultuur & Media
EONOS

De Dolly Dots zijn terug: 'Ontroerend dat onze sound er nog is'

foto: Richard Griffioen
  1. Nieuwschevron right
  2. De Dolly Dots zijn terug: 'Ontroerend dat onze sound er nog is'

In 1987 kwam de laatste single uit van de populairste Nederlandse meidengroep: De Dolly Dots. Ze zijn nu weer terug met nieuwe muziek en een tournee, vertellen ze in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik denk niet dat er in de wereld vijf vrouwen zijn van onze leeftijd die dit nog doen. Het is heel ontroerend dat de sound er nog is."

Een nieuwe single, Are You With Me, en de comeback-tournee van de Dolly Dots. Het zal niet velen ontgaan zijn dat de dames inmiddels weer helemaal terug zijn. Voor wie nog geen kaartjes heeft voor een van de shows, moet er snel bij zijn. Alles is al zo goed als volledig uitverkocht.

Voor Angela Groothuizen voelt het weer als thuiskomen: "We hebben zolang niet in de studio gestaan met elkaar, en ook nog zonder Ria die overleden is. Maar we gingen zingen en toen bleek: de sound is er nog. Heel ontroerend. Het heeft wat het vroeger had, niet al te gepolijst en het mag best een beetje leven."

Groothuizen heeft er lang over nagedacht hoe de Dolly Dots zouden klinken nu ze na dertig jaar weer bij elkaar komen: "Meisjes van zestig jaar, kijk ons nou eens. Ik denk niet dat er in de wereld vijf vrouwen zijn van onze leeftijd die dit nog doen."

Danspasjes

Denk je aan de Dolly Dots, dan horen daar uiteraard ook de danspasjes bij. Maar het is nog wel wat roestig allemaal, merkt Patty Zomer: "De choreograaf wilde al langskomen, maar toen zei ik: dat heeft nog niet veel zin." Groothuizen lachend: "we hebben ook wel wat dansjes aangepast, we moeten het wel leuk houden. Soms denk je dat het goed gaat, maar dan kijk je naar de persoon naast je, en die loopt dan ineens de andere kant op. Het is zo geestig."

De Dolly Dots zijn tot en met eind februari op tournee door Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie