Cultuur & Media
KRO-NCRV

Mediaforum: 'Fidan Ekiz en Renze Klamer kunnen het écht goed vinden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mediaforum: 'Fidan Ekiz en Renze Klamer kunnen het écht goed vinden'

Het nieuwe televisieseizoen ging maandagavond van start, met onder andere de eerste uitzending van De Vooravond. Op het tijdstip van De Wereld Draait Door presenteren Fidan Ekiz en Renze Klamer de gloednieuwe talkshow. Een gouden duo, vinden forumleden in het Mediaforum van Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

"Ze deden het heel behoorlijk", zegt tv-recensent Arjen Fortuin van NRC. "Fidan en Renze gaan heel leuk met elkaar om. Je hebt nu níet het idee dat in een vergaderkamer is bedacht dat twee mensen die elkaar nog nooit gezien hebben, samen op televisie moeten. Dat idee heb je bij Op1 soms wel. Maar deze twee hebben plezier met elkaar. Dat helpt al."

Inhoudelijk is Fortuin wisselend enthousiast over de keuzes van het programma. "Ik vond het heel moedig dat ze met zo'n relatief ingewikkeld interview begonnen. Dat historische item aan het eind vond ik leuk. En de twee items in het midden vond ik erg 'babbelig'. De les van De Wereld Draait Door is dat je van dat babbelen meer kan maken dan het nu was."

Een fragment uit de eerste aflevering van Vooravond:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'DWDD is de oervorm'

De gelijkenis met De Wereld Draait Door is wel te merkten, zegt Fortuin. "In televisiemakend Nederland zit inmiddels vijftien jaar expertise in hoe je zo'n programma moet maken. Het lijkt onherroepelijk op de DWDD, wat de oervorm is."

Ook spraakmaker van de dag Onno Hoes heeft genoten. "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het een leuk programma", zegt Hoes. "Het decor zag er ook goed uit. Dat soort dingen zijn allemaal erg belangrijk. Hoe het publiek is, de interactie, de muziek. En dat was allemaal top gedaan."

Komiek

Over de komiek Ruud Smulders zijn Fortuin en Hoes het eens. "Hij zei zelf al dat iedereen zou zeggen dat hij niet leuk was. Dat is gelukt."

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Arjen Fortuin

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie