Cultuur & Media
NTR

Schrijver en dichter K. Schippers overleden

foto: Uitgeverij Querido
  1. Nieuwschevron right
  2. Schrijver en dichter K. Schippers overleden

Schrijver en dichter K. Schippers is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij had kanker en was uitbehandeld, maar bleef doorwerken. Recent verscheen nog de roman Nu je het zegt. De schrijver heeft een rijk oeuvre en was een graag geziene gast in programma's op NPO Radio 1. We blikken terug met een aantal fragmenten.

K. Schippers (1936), pseudoniem van Gerard Stigter, was schrijver, dichter, essayist en kunstcriticus. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat bestaat uit romans, poëzie, essays, verhalen en beschouwingen. Zijn werk is veel gelauwerd. Voor zijn poëzie ontving hij in 1996 de P.C. Hooftprijs en zijn roman Waar was je nou (2005) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Van 2016 tot 2019 was hij de stadsdichter van Amsterdam.

Met het Oog op Morgen

Begin dit jaar was de schrijver en dichter te gast in Met het Oog op Morgen, naar aanleiding van zijn podcast Leven volgens K. Schippers waarin hij vertelt over zijn leven.

Leven volgens K. Schippers

De Taalstaat

K. Schippers vertelt in De Taalstaat over zijn in juni 2021 verschenen roman Nu je het zegt.

K. Schippers over zijn boek Nu je het zegt

Kunststof

In februari 2020 was K. Schippers te gast in Kunststof om te vertellen over het boek Andermans wegen, waarin hij zijn liefde voor verschillende kunstwerken toont. Het is een verzameling van beschouwingen en verhalen over tekeningen, gedichten en films van uiteenlopende makers.

Nooit Meer Slapen

K. Schippers in Nooit Meer Slapen over zijn boek Straks komt het, waarin hij jeugdherinneringen ophaalt aan de Bevrijding in mei ’45.

Schrijver K. Schippers over bevrijding

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie