Cultuur & Media
NOS

Jeroen Krabbé wordt 75: 'Ik ben nog niet krakkemikkig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Krabbé wordt 75: 'Ik ben nog niet krakkemikkig'

Een bijzonder lustrum voor regisseur Jeroen Krabbé. Morgen wordt hij 75 jaar. Voor veel mensen is dat een leeftijd om het wat rustiger aan te doen, maar dat geldt niet voor Krabbé. "Ik heb zelden in mijn leven zo hard gewerkt als nu", vertelt hij in NOS Met het Oog op Morgen.

Krabbé is onder meer nog druk met een serie waarin hij in het leven duikt van kunstenaar Marc Chagall. "Volgende week ga ik tien dagen naar Rusland om de laatste periode te draaien", vertelt hij. "Ik heb zelden in mijn leven zo hard en zo geconcentreerd gewerkt als op de series die ik maak. Dat vind ik fantastisch om te doen."

Van terugkijken op zijn leven tot nu toe Krabbé houdt niet zo. "Ik ben altijd erg van nu en van: wat is het volgende dat ik ga doen? Dan sta je niet stil bij het feit dat je eigenlijk uitgerangeerd bent en eigenlijk in een tehuis moet gaan zitten, geloof ik."

Wat Krabbé het ergst vindt aan zijn leeftijd, is dat hij waarschijnlijk niet al zijn negen kleinkinderen 18 zal zien worden. Zijn jongste kleinkind, is zijn kleindochter van zes maanden. "Bij haar denk ik: God, hoe lang zal ik haar meemaken? Kan ik nog meemaken wat voor vrouw het wordt? Dat is iets waarbij de leeftijd telt."

Jeroen Krabbé wordt 75

Ster advertentie
Ster advertentie