Cultuur & Media
PowNed

Heeft links Nederland de witte arbeider in de steek gelaten?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft links Nederland de witte arbeider in de steek gelaten?

Een nieuwe week, een nieuwe lichting van de Goed Ingelichte Kring. Chazia Mourali en haar gasten bespraken op de zaterdagmiddag onder andere links Nederland, en of tussen alle inclusiviteit en diversiteit niet langzaam de witte arbeider is vergeten.

Deplorables

De progressieve wereld heeft het feminisme en de culturele diversiteit omhelsd. Is de witte arbeider het kind dat met het badwater is weggegooid? Hoe kunnen we dat herstellen? Dat is de vraag die Chazia Mourali afgelopen zaterdag meegaf aan haar gasten.

Als voorbeeld wordt genoemd hoe Hillary Clinton gedurende haar deelname aan de presidentsverkiezingen van 2016 conservatieve Amerikanen en rednecks neerzette en omschreef als "deplorables". Dit natuurlijk enkel met het effect dat deze groep stemmers zich nog maar meer achter Trump sloot en de term "Basket of Deplorables" zelfs toe-eigende.

Waar links als symbool voor de arbeidersklasse en gemiddelde werker zou moeten staan, werden deze mensen hier neergezet als het probleem van de samenleving.

Wil je beter ingelicht zijn? Beluister dan hieronder de gehele uitzending van Goed Ingelichte Kring van 19 augustus 2023. Met pionier van de 2e feministische golf en voormalig senator Anja Meulenbelt, cultuurchef bij De Volkskrant Herien Wensink en theoloog en bedrijfskundige Tabitha van Krimpen.

Goed Ingelichte Kring

Goed Ingelichte Kring

In Goed Ingelichte Kring geven de slimste vrouwen van Nederland messcherp commentaar op de actualiteit.

Wie luistert, is net zo goed ingelicht als de Kring zelf! Elke zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie