Cultuur & Media
KRO-NCRV

Baudet wél en Gert-Jan Segers níet uitgenodigd voor verkiezingsdebat: 'Huh?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Baudet wél en Gert-Jan Segers níet uitgenodigd voor verkiezingsdebat: 'Huh?'

Splinter Chabot is verbaasd dat Thierry Baudet wél is uitgenodigd voor het RTL-Verkiezingsdebat, maar de fractieleider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers niet. "Ik denk: huh?"

Het eerste grote tv-debat met landelijke partijleiders is traditiegetrouw bij RTL. De deelnemers zijn de acht fractieleiders in de Tweede Kamer die op dit moment de meeste zetels scoren in de peilingen. Gevolg is dat de voorman van de kleinste regeringspartij, ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, niet mag meedoen. Wel van de partij: Thierry Baudet. Zijn Forum voor Democratie is volgens de Peilingwijzer momenteel virtueel de vierde partij van het land.

Vreemd

Chabot is voorzitter van de jongerentak van de VVD (JOVD) en 'reist' momenteel voor zijn programma SPLINTER, in de politiek door de 'jungle' van politiek Den Haag. Hij stelt zijn vragen bij de aanpak van RTL. ''Gert-Jan Segers zit midden in het centrum van de macht. Hij staat als enige regeringspartij positief in de peilingen. Het voelt vreemd dat hij er niet bij is terwijl het wel gaat over zijn beleid.''

De ChristenUnie zelf neemt het laconiek op. Een woordvoerder zegt dat het jammer is dat Segers op 7 maart bij RTL ontbreekt, maar dat hij verder niet protesteert. Zij maken hun eigen afweging. Onze campagne hangt niet af van één debat bij RTL'', aldus de woordvoerder.

Verkiezingen worden gekaapt

Marc Josten zegt in het Mediaforum dat het beste criterium de uitslag van de laatste verkiezingsuitslag is. Maar de directeur van de omroep Human ergert zich vooral aan het feit dat de regionale verkiezingen worden gekaapt door de landelijke partijen. Josten: ''Het zijn geen landelijke verkiezingen. Het gaat in allereerste plaats om de regio, om de provincie. Dat belang kunnen we niet genoeg onderstrepen.''

Ster advertentie
Ster advertentie