Cultuur & Media
NTR

Vanavond op NPO Radio 1: een Kunststof-special over Paul van Vliet

foto: ANP / KOEN VAN WEEL
  1. Nieuwschevron right
  2. Vanavond op NPO Radio 1: een Kunststof-special over Paul van Vliet

Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden, meldden het ANP en zijn familie eerder vandaag. In het kader van het overlijden van de Haagse cabaretier zendt Kunststof vanavond een speciale aflevering uit met gasten Theo Maassen, Karel de Rooij, Rinske Wels en Mylou Frencken.

Na Theater PePijn stond Van Vliet solo op de planken en werd hij ook actief als schrijver, zanger, musicalster en acteur. Zo speelde hij van 1994 tot 1996 Professor Henry Higgins in de Nederlandse versie van My Fair Lady. Ook was Van Vliet jarenlang ambassadeur van UNICEF. Die organisatie laat weten de overleden cabaretier 'ontzettend te gaan missen'. "Paul raakte ons met zijn prachtige woorden en zijn bijzondere vermogen om tot kinderen door te dringen. Hij maakte écht contact met ze. Door zijn onvermoeibare inzet voor kinderen maakte hij steeds de wereld een beetje mooier", laat directeur Suzanne Laszlo weten.

In maart 2017 had Jellie Brouwer een zeer intens gesprek met Van Vliet over het leven en de dood. Deze uitzending van Kunststof is hieronder terug te luisteren. We laten hieruit vanavond enkele fragmenten horen. Evenals zijn eigen favoriete liedjes: Laatste wens en Er is zoveel niet gezegd.

Luister vanavond om 19:00 naar Kunststof voor deze Paul van Vliet-special met presentatie door Elisabeth van Nimwegen.

Luister hier onder het gesprek uit 2017 terug, waarbij Paul te gast was in Kunststof.

Kunststof-special over Paul van Vliet

Paul van Vliet begon zijn carrière met het Leidsch Studenten Cabaret waarmee hij talloze voorstellingen in binnen- en buitenland maakte. In 1964 richtte hij samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld zijn eerste professionele ensemble op: Cabaret PePijn. De leden gingen in 1971 ieder hun eigen weg maar Theater PePijn bleef bestaan onder beheer van Van Vliet. Het werd een kweekvijver voor jong cabarettalent. Onder anderen Youp van 't Hek, Herman Finkers, Jochem Myjer, Theo Maassen en Harrie Jekkers speelden er in hun eerste jaren.

Kunststof - Paul van Vliet

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie