Cultuur & Media
AVROTROS

Jeangu Macrooy: 'Ik zou jokken als ik zeg: geen zorgen over het Songfestival'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy: 'Ik zou jokken als ik zeg: geen zorgen over het Songfestival'

Hij is onze inzending voor het songfestival: Jeangu Macrooy. Maar gooien de nieuwe corona-maatregelen roet in het eten? "Ik zou jokken als ik me daar niet een beetje zorgen over maak. Zeker sinds gisteren", zegt hij tegen Humberto Tan in Humberto.

Video niet beschikbaar

Jeangu zou langskomen in de studio, maar bleef door de nieuwe maatregelen van gisteren toch thuis. "Ik heb met mijn team en de mensen om me heen besloten dat het verstandig is dat ik zo min mogelijk sociaal-menselijk contact heb", vertelt hij. "Ik hoop met de nieuwe maatregelen dat het binnen drie weken in te dammen is en dan kan ik kan alleen maar hopen dat geen invloed heeft op het Songfestival."

Geen inkomsten

Gisteren werden de premiere en de eerste paar shows van de theatertour van Jeangu, die waren gepland in aanloop naar het Songfestival, afgezegd. Daardoor zullen er in maart minder inkomsten binnenkomen.
"Via streaming heb ik inkomsten natuurlijk, maar de live-optredens zijn mijn grootste inkomstenbron. Door de afzeggingen van mijn shows zit ik eigenlijk best wel te balen. Het houdt me wel bezig", zegt hij.

Begin april

Gisteren heeft de burgemeester van Rotterdam laten weten dat hij begin april een beslissing neemt over het wel of niet laten doorgaan van het Songfestival. Aan tafel bij Humberto zit ook songfestival-expert Lammert de Bruin. "Ze zitten nu echt enorm te vergaderen. Wat ze gaan doen weet ik niet, en dat weten ze zelf denk ik ook nog niet."

Begin april moet het volgens De Bruin wel een beslissingen zijn genomen over het wel of niet door laten gaan van het Songfestival. "Want dan begint de opbouw van het podium, dus dan moet je het wel weten."

Jeangu Macrooy en Lammert de Bruin over Songfestival

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie