Cultuur & Media
AVROTROS

Olga Commandeur adviseert: 'Een uur lang 70 keer de trap op en neer. Iedere dag!'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Olga Commandeur adviseert: 'Een uur lang 70 keer de trap op en neer. Iedere dag!'

Het is de dagelijkse workout van de presentator van tv-programma Nederland in Beweging. "Zo houd ik in coronatijd mijn conditie op peil. Wel op mijn sokken, zodat mijn buren er geen last van hebben", vertelt Olga Commandeur in Miss Podcast.

#220 - Olga Commandeur - Miss Podcast

Toen de sportscholen hun deuren sloten, keken er steeds meer jonge mensen naar Nederland in Beweging. "We hebben het imago dat we echt voor ouderen zijn, maar die oudere mensen vinden het vaak te snel gaan, vragen juist of het niet wat rustiger kan. Jongeren doen steeds vaker mee, en dan twee of drie afleveringen achter elkaar of als opstapje voor een buitenactiviteit"

Atletiek

De gymjuf van Omroep Max, zo wordt ze wel eens genoemd, maar ze is zoveel meer dan dat. Zo vertelde ze in Miss Podcast over haar atletiekcarrière. Een docent op de middelbare school zag dat ze talent had en vroeg haar of atletiek niets voor haar was. "Ik wist niet eens wat atletiek was. Maar inderdaad, het was een schot in de roos."

Olympische Spelen

Ze kwam in de landenploeg terecht, ze werd Nederlands jeugdkampioen, ze werd Europees jeugdkampioen. "En toen zeiden mensen: nou gaat het gebeuren. En ik dacht: wat gaat er gebeuren? Ik was zo onbevangen." Hoogtepunt van haar atletiekcarrière? Haar deelname aan de Olympische spelen in 1984! "Al die sporters, al die landen, geweldig. Een evenement wat je nergens mee kunt vergelijken, prachtig!"

Luister hier het interview met Olga Commandeur terug:

#220 - Olga Commandeur - Miss Podcast

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Edwin Rutten
Luister hier naar de aflevering met Mark Tuitert

Ster advertentie
Ster advertentie