Cultuur & Media
AVROTROS

Sidekick van Kaj van der Ree: 'Ik vind het een fikse strafmaat'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Sidekick van Kaj van der Ree: 'Ik vind het een fikse strafmaat'

Comedian Ruud Smulders was lange tijd de sidekick van Kaj van der Ree op NPO 3FM. Door de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag richting Kaj moest ook Ruud stoppen met het programma Skaj is the limit. In Miss Podcast reageert hij voor het eerst op de kwestie.

{podcast audio="124564" caption="#24 - Ruud Smulders recenseert Voor de show" }

Ruud Smulders was zelf in het buitenland toen hij hoorde van de beschuldigingen richting Kaj van der Ree. Hij reageerde geschrokken op het nieuws. "Iedereen ondervond schade aan alle kanten van dit verhaal. Je weet niet waar je in belandt."

Ruud Smulders over Kaj van der Ree.

Straf

Ruud vraagt zich af of het afpakken van de huidige programma's en het werk in de toekomst de goede keuze is. "Dat leven dat je nu voor ogen had, dat stopt. Maak een nieuw leven want je loopt hier nog even rond. Dat vind ik een heftige strafmaat voor wat je ook doet."

Hij snapt wel dat de zender deze keuze heeft gemaakt omdat in de media dit soort zaken onder een vergrootglas liggen. "Als er sprake is van wangedrag, moet je dat stopzetten. Je moet een voorbeeld stellen."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok iedere nacht een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is te horen van maandag tot en met donderdag van 01:00 tot 02:00 uur. Daarna is het natuurlijk ook te vinden in de podcastapps van Apple, Google en via de site van NPO Radio 1.
Luister hier de aflevering met Humberto Tan terug.
Luister hier de aflevering met Frits Spits terug.

Ster advertentie
Ster advertentie