Cultuur & Media
KRO-NCRV

Wat weet je van weggegooid eten, skeletten en voetbal? Speel de Nationale Nieuwsquiz

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet je van weggegooid eten, skeletten en voetbal? Speel de Nationale Nieuwsquiz

Hoeveel eten hebben we gemiddeld per persoon weggegooid het afgelopen jaar? Op wat voor skelet konden liefhebbers deze week bieden? En wat gebeurde er in de Europa en Conference League? Test je nieuwskennis en speel de Nationale Nieuwsquiz.

Speel mee op de radio

De Nationale Nieuwsquiz is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en wordt elke dag uitgezonden tussen 11.15 en 11.30. Wil je ook meespelen op de radio? Geef je dan op. De nieuwskenner van de week wint 100 euro!

NPO Radio 1-studio

Als je deelneemt, krijg je meteen een uniek kijkje in de keuken van de radio. Je wordt namelijk ontvangen in de studio waar alle NPO Radio 1-programma’s worden uitgezonden. Je ziet de redactie van Spraakmakers aan het werk (niet te dichtbij, anders zie je de antwoorden van de quiz) en natuurlijk kun je je nieuwskennis eens echt laten testen door presentatoren en quizmasters Ghislaine Plag, Roos Abelman of Carl-Johan de Zwart.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie