Cultuur & Media
BNNVARA

Een jazz-opera over de moderne kantoorslaaf: 'Het is niet loodzwaar, maar wel een tragedie'

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Een jazz-opera over de moderne kantoorslaaf: 'Het is niet loodzwaar, maar wel een tragedie'

Targets halen, 'out of the box denken' en shareholders tevreden stellen. Saai? Nee hoor, daar zit muziek in! Bastiaan Geleijnse trekt zijn Fokke-en-Sukke-kleren even uit en vertelt in De Nieuws BV over zijn muzikale connectie met het bedrijfsleven.

Vijf jaar werkte Bastiaan Geleijnse in een kantoortuin. Geleijnse vond het alles behalve saai. "Mensen komen elke dag naar dat kantoor toe, zijn hard aan het werk en vooral hard met elkaar bezig als een soort community." Het plan om een album over het kantoorleven te maken spookt al lang door zijn hoofd. Dat begon met het idee om een album te maken met smartlappen. "Alles wat humor is, is een beetje waar. Anders snappen we niet waar het over gaat."

Het album met diverse nummers kwam vorig jaar uit, maar de volgende stap is het live concert aanstaande zondag in het Bimhuis in Amsterdam. Geleijnse gaat een verhaal vertellen over een Nederlands bedrijf dat wordt overgenomen door een Duitse chemiereus. Vervolgens wordt dat bedrijf compleet afgebroken. In de studio laat Geleijnse een stukje horen met gitarist Thijs Huijbens, over een 'lease plant'.

Targets, deadlines, spreadsheets & jazz met Bastiaan Geleijnse

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie