Cultuur & Media
BNNVARA

'Ik ben een verwijfde flikker en dat is oké'

foto: De Diva In Mijfoto: De Diva In Mij
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik ben een verwijfde flikker en dat is oké'

Hoe leer je weer opnieuw van jezelf te houden? In het programma De Diva in Mij helpen drie drag queens onzekere vrouwen om weer te stralen. In De Nieuws BV vertellen Boris, Envy Peru en Joost, Hoax LeBeau over hun aanpak.

De mannen zitten niet als drag queens in de studio, het is simpelweg te warm. "Als je zoveel gaat zweten, dan is er geen mogelijkheid om zo'n dikke laag make-up op je hoofd te laten zitten. Tegen de tijd dat we in de studio waren aangekomen had het op onze enkels gezeten", vertelt Joost.

Joost en Boris zijn allebei afgestudeerd als acteurs, dus ze weten hoe ze in de huid van een ander personage moeten kruipen. Want verschillen tussen Joost en Hoax LeBeau en tussen Boris en Envy Peru zijn er zeker, ook al zijn de verschillen wel kleiner geworden, vertelt Joost.

Verschillen

Als Hoax LeBeau is Joost wat meer uitgesproken en iets sneller. Joost: "Ik reageer net iets feller, als Joost ben ik meer een kat uit de boom kijk-type en Hoax zit overal gelijk bovenop." Dat is het magische aan drag zijn, "op het moment dat je je anders kleed, wordt je een ander personage geeft het je een vrijbrief om alles te doen wat je altijd al zou willen".

Boris omschrijft zichzelf als een lieve en verlegen jongen, maar hij omschrijft Envy Peru als meer flirterig en misschien een beetje onnozel. Joost vindt het met Boris wat relaxter, "als je met Envy bent kun je geen spiegel voorbij lopen of ze staat eerst drie minuten naar zichzelf te staren".

Een uitvergroting van vrouwelijkheid

Drag heeft veel deuren geopend, dat merkt Boris ook. "Alles lijkt mogelijk." Dat veel mogelijk is blijkt uit het nieuwe tv-programma De Diva in Mij. Een programma nemen drie drag queens diverse vrouwen die zichzelf hebben weggecijferd onder hun hoede en helpen ze de vrouwen om hun zelfvertrouwen terug te vinden. Alle drie hebben ze hun eigen specialisatie. Envy Peru, Boris, focust zich op het uiterlijk, Lady Galore focust zich op het innerlijk en Hoax LeBeau, Joost, helpt bij de performance.

Quote

We zijn ook allemaal mensen die de stap hebben genomen om voor onszelf te kiezen

Joost

Drag queens zijn eigenlijk de uitvergroting van vrouwelijkheid en daarom ook enorm geschikt om vrouwen te helpen met hun onzekerheden. Joost: "We zijn ook allemaal mensen die de stap hebben genomen om voor onszelf te kiezen. Om er voor te kiezen in drag op straat te gaan, wat best wel heftig en eng is."

Met hun eigen ervaringen helpen ze vrouwen blijer te zijn met zichzelf. Boris vertelt dat er veel vrouwen op drag evenementen in Amsterdam afkomen. "In eerste instantie dachten wij, wat doen die vrouwen hier? Maar zij halen er zo veel kracht uit."

Drag queens geven vrouwen hun zelfvertrouwen terug in De Diva in Mij

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie