Cultuur & Media
AVROTROS

Stine Jensen: 'Grensoverschrijding kan ook positief geduid worden'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Stine Jensen: 'Grensoverschrijding kan ook positief geduid worden'

"De taak van een goede leraar is om je uit te dagen. Je kunt meer dan je denkt. En dat betekent dat je soms een grens over moet om iets te ontdekken of te leren", zegt filosoof Stine Jensen in MISCHA!

#406 - Stine Jensen: 'Kwetsbaarheid wordt gekapitaliseerd' - MISCHA!

Volgens Jensen speelt een deel van het leven zich af in onduidelijkheid. "Dan hang je in limbo, je begeeft je in een grijs gebied. Je weet iets niet zeker. Dat moet je koesteren. Je komt er pas achter door te experimenteren."

Nieuwe podcast: Zin van de Dag

"Er kan iets gebeuren dat niet leuk is, en dan heb ik het niet over de echt erge dingen, maar zelfs dat hoort bij de liefde en het verkennen. Alleen zo kom je erachter wat je wil. Ik denk dat grensoverschrijding ook positief geduid kan worden."

Op 2 februari vertelt Stine Jensen over het belang van filosofie voor onze democratie, in een oratie voor de Erasmus Universiteit Rotterdam. In aanloop naar die oratie is afgelopen maandag de nieuwe podcast Zin van de Dag gelanceerd. Stine bespreekt daarin dagelijks een inspirerende uitspraak van een denker of doener.

#406 - Stine Jensen: 'Kwetsbaarheid wordt gekapitaliseerd' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie