Cultuur & Media
KRO-NCRV

Meau: ik wil het leven nooit voor lief nemen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meau: ik wil het leven nooit voor lief nemen

Haar grote doorbraak kwam in september 2021. Toen verscheen Dat Heb Jij Gedaan. Inmiddels ligt er een debuutalbum: 22. Bij De Taalstaat vertelt Meau over de achtergrond van haar liedteksten.

"Ik vind het leven over het algemeen echt heel erg leuk", zegt Meau tegen Frits Spits. Hij heeft haar net gevraagd waarom ze het leven nooit voor lief wil nemen. Een zin uit het nummer Proosten. "Ik ben over het algemeen heel gelukkig. Dat wil ik niet voor lief nemen. Er zijn zo veel leuke dingen, zo veel lieve mensen, zo veel gezelligheid."

Volgend album?

Stel een volgend album heet 25, vraagt Frits aan haar. Weet je dan al weer dat over gaat?
"Nee, eigenlijk helemaal niet." Maar persoonlijke verhalen zullen de basis blijven. "100 procent. Dus ik weet zeker dat ik waarschijnlijk nog hetzelfde doe als nu. Maar het kan zo maar dat het een andere sound en feel heeft omdat ik dan in een andere fase van mijn leven ben."

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie