Cultuur & Media
AVROTROS

Actrice Marian Mudder was verslaafd aan piekeren (en dit deed ze ertegen)

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Actrice Marian Mudder was verslaafd aan piekeren (en dit deed ze ertegen)

"Mensen weten vaak niet dat ze met pijn rondlopen, dat is onbewust. Ze hebben last van de symptomen: depressie, stress, zelfafwijzing", vertelt actrice Marian Mudder in MISCHA!. "Het is mijn missie om mensen daarvan bewust te maken, om te weten wat je voelt, dat is de enige manier om je welzijn te verbeteren."

#212 - Marian Mudder - MISCHA!

Mudder is naast actrice en schrijver ook therapeut en behandelt mensen met onder meer angstklachten, waarmee ze zelf ook te kampen had. "Ik was verslaafd aan piekeren, kon heel erg nadenken over problemen en hoe ik daar vanaf moest komen. Maar pijn los je niet op door na te denken. Pijn moet je voelen."

Liefdesrelaties mooi maar ingewikkeld

In liefdesrelaties merkte Mudder dat ze voortdurend de bevestiging nodig had van de ander om zichzelf leuk te vinden. "Als je met een gat in je ziel loopt en er komt iemand die zegt: 'jij bent fantastisch', dan wordt dat een verslaving, dat kan bijna niet anders. Mijn relaties met mannen waren altijd intens, mooi en goed, maar hierdoor ook ingewikkeld."

#212 - Marian Mudder - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie