Cultuur & Media
NTR

Familiegesprekken in de kerstweek

foto: Foto: Pxherefoto: Foto: Pxhere
  1. Nieuwschevron right
  2. Familiegesprekken in de kerstweek

Elk jaar houdt Kunststof traditiegetrouw familiegesprekken rond de kerstdagen. Deze week zijn te gast: Pieter & Henk van Os, Peter & Marius Beets, Alma en Marita Mathijsen, Merel en Kirsten Westrik & Marjan van den Berg.

Maandag 23 december: Pieter en Henk van Os

Vader Henk van Os en zoon Pieter van Os hebben ieder hun eigen expertise. Als kunsthistoricus was Henk hoogleraar Kunst- en cultuurgeschiedenis en directeur van het Rijksmuseum. Hij gaf dit jaar nog een exclusief kunstcollege. Pieter studeerde politieke wetenschappen en is nu redacteur van NRC Handelsblad. Onlangs verscheen zijn boek 'Liever dier dan mens'.

Dinsdag 24 december: Peter en Marius Beets

Broers Peter en Marius Beets zijn allebei in de wereldtop van de jazzmuziek terecht gekomen. Peter als jazzpianist en Marius als jazzbassist. Ze maken allebei deel uit van verschillende ensembles, wonnen vele prijzen en treden soms nog samen op als The Beets Brothers. Dit jaar vierden de broers hun 35-jarig jubileum.

Woensdag 25 december: Alma en Marita Mathijsen

Moeder Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, en dochter schrijver Alma Mathijsen, publiceren beiden boeken. Marita schreef 'Jacob van Lennep, een bezielde schavuit' en 'Ik wil geen hond zijn' is van Alma's hand. Samen schreven ze voor de maand van de geschiedenis het Essay 'Niet schrikken mama'.

Donderdag 26 december: Merel en Kirsten Westrik en Marjan van den Berg

De zussen Merel en Kirsten Westrik zijn beiden in de journalistiek terecht gekomen; Merel heeft haar eigen talkshow op Net5 en Kirsten werkt als nieuwspresentator voor AT5. Dat hebben ze niet van een vreemde, want moeder Marjan van den Berg is freelance journalist. Ze schrijft onder andere het bekende feuilleton 'Sanne' voor Margriet.

Alle gesprekken zijn op een later moment terug te luisteren via NPO Radio 1 of als podcast.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie