Cultuur & Media
AVROTROS

Waarom vrouwen een intenser orgasme beleven als ze hun sokken aanhouden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom vrouwen een intenser orgasme beleven als ze hun sokken aanhouden

"Mensen vinden het fijn om verhalen uit de therapiekamer te horen omdat ze dan kunnen denken: het kan nog veel erger. Tegelijkertijd is het ook een valkuil: ga nooit achterover leunen. Probeer de patronen in je eigen relatie te herkennen en te bedenken wat je daaraan kunt doen", zegt relatietherapeut en podcastmaker Cocky Drost in MISCHA!. In haar nieuwste podcast Je begrijpt me niet luister je mee naar gesprekken uit haar behandelkamer.

#483 - Cocky Drost: 'Durf de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen pijn' - MISCHA!

In één van de afleveringen van Drosts' nieuwe reeks spreekt ze met Carlos en Rebecca, waarin Carlos vertelt altijd het gevoel te hebben dat hij tweede keuze is. "Ik zie in veel relaties dergelijke patronen terugkomen. Gedrag of een opmerking van de partner maakt dan iets los. We zeggen: jij hebt het veroorzaakt dus jij moet het ook oplossen. De kunst is juist: ga bij jezelf te rade: wat voel je? Kun je de verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet met die pijn en emotie?"

Veilig voelen

Drost maakte eerder al de podcast Seks met sokken. Waar die titel vandaan komt? Als vrouwen tijdens de seks de sokken aanhouden is hun orgasme intenser. "Dat heeft niks te maken met de bloedsomloop – dat denken veel mensen – maar met de gedachte: je moet je wel heel veilig voelen bij iemand wil je je sokken aan durven houden tijdens de seks."

#483 - Cocky Drost: 'Durf de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen pijn' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie