Cultuur & Media
AVROTROS

Podcasttips over media, meiden en maaltijden

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcasttips over media, meiden en maaltijden

Tamar Bot en Fanny van de Reijt, bekend van de podcast De Mediameiden, schuiven aan bij VINK. Is het niet riskant om een podcast te maken over wat er allemaal achter de schermen in Hillywood gebeurt? En: welke podcasts luisteren ze zelf graag?

#161 - Etenstijd - Estelle & Joëlle all-in - De Saarpodcast - VINK: De podcastgids van Nederland

foto: Mediameiden

Mediameiden

De Mediameiden Tamar en Fanny

Tamar en Fanny werken als redacteuren bij tv-programma's en vertellen hoe zij het showbizzwereldje ervaren. Hoe bel je een BN'er die je had uitgenodigd voor een talkshow op het laatste moment af? Wat betekent preppen en wat is fluffen? Fanny: "Toen we begonnen met de podcast zeiden veel mensen: oh, dat kan toch niet? Ik ben gewend van het werken in Hilversum dat ook van je verwacht wordt dat je weinig deelt." Tamar: "Ja, dat is wel een beetje een ongeschreven regel."

Fanny: "Bij gevoelige situaties proberen we ze wat algemener te beschrijven, of we noemen mensen niet bij naam." Mischa: "Het zet ook wel aan tot nadenken. Jullie hadden het laatst over presentatoren die uit hun slof schieten. Het is toch raar dat er een ander soort regels lijken te gelden, dat we dat allemaal maar accepteren." Fanny: "Ja, ik denk dat de tijden wel aan het veranderen zijn.

foto: Etenstijd

Etenstijd

Fanny tipt de podcast Etenstijd. Daarin bespreken Teun van de Keuken en Yvette van Boven hun lievelingskost en geven kooktips: van bijzondere ingrediënten tot praktische keukenapparaat en horeca-ervaringen. En ze vertellen wat ze die avond gaan eten.

Fanny: "Het is heel lekker om te luisteren tijdens het koken, en het gaat ook over heel gewoon eten. Over koude spaghetti bijvoorbeeld. Ik maak vaak niet wat Yvette beschrijft, maar ik vind het zo heerlijk om naar te luisteren." Tamar: "Ja, ik kende 'm ook al, je krijgt er wel honger van.

foto: Estelle en Joëlle all in

Estelle en Joëlle all in

Dan naar de tip van Tamar: Estelle en Joëlle all in. Daarin gaan Estelle Cruijff en Joëlle Gullit, moeder en dochter, iedere week met elkaar gesprek over wat ze hebben meegemaakt. Tamar: "Ik heb er heel lang over nagedacht, maar eigenlijk gaat de podcast nergens over. Dat fascineert mij mateloos. En ze nemen het zelf heel serieus. Dan hebben ze bijvoorbeeld een gesprek over wat ze van een swinger vinden." Fanny: "Ja, of over libido, of Joëlle had laatst haar vagina laten stomen."

foto: De Saarpodcast

De Saarpodcast

Mischa raadt de Saarpodcast aan. Mischa: "De Saarpodcast is eigenlijk een soort Mediameiden, maar dan de oudere variant." Tamar: "Ja, maar dan de boomerversie. Grapje, hoor." Mischa: "Dit zijn ook drie Mediavrouwen."

"In de eerste afleveringen vertellen ze vooral wat hen bezighoudt, en vervolgens krijgen ze te horen dat Els kanker heeft. Dat is bizar, als luisteraar word je helemaal meegenomen, je bent overal bij. Je hoort de diagnose, je hoort hoe ze die behandelingen doorstaat. En ook dat ze voor de laatste keer samenkomen bij het hospice waar Els dan ligt." Fanny: "Wat heftig om bij te zijn. Dat vind ik sowieso van podcasts, maar hierbij al helemaal. Mischa: "Ja, je zit echt dicht op de huid."

#161 - Etenstijd - Estelle & Joëlle all-in - De Saarpodcast - VINK: De podcastgids van Nederland

Ster advertentie
Ster advertentie