Cultuur & Media
AVROTROS

Dj Rob Janssen vol energie naar eindstreep Glazen Huis: 'Slapen blijkt echt belangrijk te zijn'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dj Rob Janssen vol energie naar eindstreep Glazen Huis: 'Slapen blijkt echt belangrijk te zijn'

De laatste uren van 3FM Serious Request zijn begonnen. Dj Rob Janssen zit inmiddels zeven dagen opgesloten in het Glazen Huis in Amersfoort om geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds. In Blok&Toine geeft hij een update.

De 3FM-dj begint de vermoeidheid te voelen. "Ik merk dat slapen echt belangrijk blijkt te zijn. En dat je als je dat niet doet af en toe denkt 'Wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?’. De gedrevenheid van de radiomaker is er niet minder om. Want zo stelt hij: "Voor het Wereld Natuur Fonds doen wij alles!." Met de sfeer in het huis zit het in elk geval goed. De grote droom van Janssen om carnaval in het huis te vieren werd werkelijkheid.

Vrienden kwamen langs

Samen met dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende en Jorien Renkema liet Janssen zich zaterdagochtend opsluiten in het huis en blijft daar nog tot vanmiddag 17.00 uur zitten. De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar Het Wereld Natuur Fonds. Dat wil het geld gebruiken voor het behoud en herstel van regenwouden in Zuid Amerika.

Janssen wordt geroerd door de mooie initiatieven van mensen. Het bezoek van zijn vrienden van de scouting van vroeger maakte indruk. "De scouting vereniging doet veel voor de gemeenschap. Zij zijn echt de ruggengraat van het dorp." Nog altijd heeft hij profijt van zijn tijd als scout: "Ik heb lang bij de scouting gezeten en dan leer je op tijd komen, discipline en als je wat begint moet je het ook afmaken. Allemaal dingen die ik in deze week goed heb kunnen gebruiken."

Bekijk hier het hele gesprek:

Ster advertentie
Ster advertentie