Cultuur & Media
NOS

100ste aflevering van politieke podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 100ste aflevering van politieke podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp

Een bescheiden feest in Den Haag, want de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp brengt vandaag de 100ste aflevering uit. Presentatoren en politiek verslaggevers Joost Vullings en Xander van der Wulp vertelden in Met het Oog op Morgen hoe zij al honderd afleveringen het Haagse nieuws brengen.

Bekijk hier het gesprek met Joost Vullings en Xander van der Wulp in het Oog.

Van der Wulp was niet altijd de medepresentator van Joost Vullings. In de eerste tijd van de podcast zat Max van Weezel nog naast hem. Hij kwam helaas te overlijden. De podcast veranderde daarmee ook, vertelt Vullings. "Max en ik maakten minder gebruik van audiofragmenten. En bij hem maakten we natuurlijk gebruik van zijn enorme ervaring."

Den Uyl kwam nog geregeld voorbij en parallellen naar het verleden waren eerder regel dan uitzondering. "Xander en ik zijn ongeveer van dezelfde generatie van het Binnenhof. Dus we hebben niet meer de rolverdeling 'de oude en een redelijk ervaren iemand'."

Slijmbal

Met nu dus 100 afleveringen kunnen ook politici niet meer om de heren heen. Zoals demissionair minister Hugo de Jonge die geregeld coronaboodschappen inluidde met 'wat we zien'. Van der Wulp kaartte het aan in de podcast. "Hij zei dat hij het ook irritant vond van zichzelf. Toen hebben we hem een paar weken in de gaten gehouden. Afgelopen vrijdag bij de persconferentie zag ik bij de eerste vraag wel dat hij het in zijn hoofd had geprent."

En ook Rutte zou - naar eigen zeggen - luisteren. Al weet Vullings niet of hij dat moet geloven. "Je kent onze premier. Die is een ontzettende slijmbal tegen journalisten."

De 100ste aflevering is vanaf nu te beluisteren in je favoriete podcast-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie