Cultuur & Media
KRO-NCRV

Eerste historische roman van Ilja Leonard Pfeijffer gaat over oude Griekenland

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste historische roman van Ilja Leonard Pfeijffer gaat over oude Griekenland

Ilja Leonard Pfeijffer heeft zijn eerste historische roman afgerond en naar de uitgever gestuurd. Het is dus nog even wachten, maar dan kunnen liefhebbers zich laven aan Alcibiades. Het verhaal speelt zich af in het oude Griekenland, vertelt de schrijver in De Taalstaat.

"Ik heb vorige week het definitieve script afgerond en naar de uitgever gestuurd", zegt Pfeijffer vanuit zijn woonplaats Genua. De schrijver noemt het een primeur. "Het is de eerste keer dat ik een historische roman schrijf. En het is echt een historische roman, want ik ga terug naar het oude Griekenland."

Ongelooflijk leven

"Rond het personage Alcibiades die werkelijk heeft bestaan en echt een ongelooflijk leven heeft geleid. Deze roman komt als het goed is in het voorjaar uit. De precieze datum wordt nog aangekondigd", vertelt Pfeijffer. "Ik hoop erop", sluit presentator Margriet Vroomans af.

Luister naar het volledige gesprek met de auteur en ontdek voor welk kussen de schrijver kiest. Zoals wekelijks in De Taalstaat krijgt hij aan het begin van het interview de keus uit drie kussens. Op welke schrijver, muzikant of dichter legt hij zijn hoofd ten ruste als hij moe is? Wordt het Thea Beckman, Ramses Shaffy of Nescio?

Ilja Leonard Pfeijffer Taalstaat

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie