Cultuur & Media
AVROTROS

Date-advies van de Vlaamse schrijver Ibe Rossel

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Date-advies van de Vlaamse schrijver Ibe Rossel

De Vlaamse schrijver Ibe Rossel probeert met haar nieuwe boek Shakespeare kent mij beter dan mijn lief meer mensen warm te maken voor de Engelse literatuur, want dat daar zo pretentieus over gesproken wordt is volgens haar niet goed voor het leesplezier onder jonge mensen. "Het is juist een manier om over je eigen leven na te denken", zegt Rossel in MISCHA!.

#300 - Redouan in gesprek met Ibe Rossel - MISCHA!

Rossel, die ook Engelse literatuur studeerde, kreeg te maken met de typische twintigersproblemen in het daten en met vriendschappen. "Veel situaties waarmee ik om moest gaan nam ik mee terwijl ik de klassiekers voor de universiteit las, en ik ontdekte dat die twee eigenlijk niet zoveel uit elkaar liggen."

Bovendien: als je probeert te achterhalen wat een date precies met zijn berichtje bedoelt, doe je eigenlijk ook een literatuuranalyse, vindt Rossel. "En daarop wordt neergekeken, terwijl het andere als intellectuele activiteit wordt gezien. Ik wil de brug slaan tussen die twee."

#300 - Redouan in gesprek met Ibe Rossel - MISCHA!

Redouan Ait Ouarg, bekend van de programma's De Straten van Amsterdam en De Zwoele Stad (AT5), vervangt presentator Mischa Blok tijdens haar vakantie en presenteert drie weken lang MISCHA! op Radio 1, tussen 1 en 2 's nachts. Gesprekken luister je op de vertrouwde plek van MISCHA! in je podcastapp, bijvoorbeeld in Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie