Cultuur & Media
BNNVARA

Olivier Locadia duikt in de wereld van maagverkleiningen: 'Ik dacht dat het best wel makkelijk was'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Olivier Locadia duikt in de wereld van maagverkleiningen: 'Ik dacht dat het best wel makkelijk was'

In de serie 'Operatie Obesitas' onderzoekt rapper Olivier Locadia de wereld van de maagverkleiningen. Hij volgt mensen die met behulp van een maagverkleining proberen af te vallen. In De Nieuws BV deelt Locadia de wijsheden die hij heeft opgedaan tijdens het maken van de serie.

Moet ik mij beledigd voelen, was de eerste gedachte die opsprong in het hoofd van Olivier Locadia toen hij werd gevraagd als presentator voor het programma 'Operatie Obesitas'. In de serie volgt de rapper, bekend als Willie Wartaal o.a. van De Jeugd van Tegenwoordig, mensen die in verschillende stadia zijn van hun maagverkleining. "Sommigen breng ik naar het ziekenhuis voor hun operatie en anderen hebben de maagverkleining tien jaar geleden gehad", vertelt Locadia.

Tijdens de serie leerde Locadia dat een maagverkleining zeker niet de makkelijkste weg is om af te vallen. "Na de operatie mag je zes maanden alleen maar vloeibaar eten." Bij een maagverkleining wordt de maag net zo klein gemaakt als een duim. "Voor mensen die gewend zijn veel te eten is dat heel pittig", vertelt Locadia.

Geschrokken

'Ik kan alles, maar afvallen kan ik echt niet', was altijd het motto van de rapper. De serie heeft de presentator laten inzien dat hij zelf ook aan de bak moet. Momenteel heeft hij geen last van zijn overgewicht. Maar na zijn eerst draaidag, realiseerde hij wat hem te wachten staat als hij zijn levensstijl niet verandert. "Ik schrok daar echt van", vertelt Locadia.

Niet alleen ervaringsdeskundigen komen aan bod in de serie, maar ook experts op het gebied van voeding. "Ik hoop dat mensen voedsel beter gaan begrijpen, daar hebben wij als maatschappij ook baat bij." Bovendien hoopt Locadia dat mensen elkaar beter gaan begrijpen. "In alles wat ik doe, wil ik mensen bij elkaar brengen."

De serie 'Operatie Obesitas' is vanaf vanavond wekelijks om 21:15 te zien op NPO 3.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie