Cultuur & Media
KRO-NCRV

André en Bridget: Scheidingsnieuws is big business

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. André en Bridget: Scheidingsnieuws is big business

André en Bridget, Marco en Leontine en ook nog eens: Rico en Jackie. De dagen dat alleen de Privé en Story erover berichtten liggen ver achter ons ons. In het mediaforum van Spraakmakers vroegen we: wat maakt entertainmentnieuws tot nieuws?

Gisteren kwam het grote nieuws dat na drie maanden de relatie tussen André Hazes en Bridget Maasland - voordat die goed en wel begonnen is - alweer voorbij is. "Door de druk die op onze relatie lag en alle aandacht die ervoor was, hebben we besloten om er een punt achter de zetten", bracht het stel naar buiten.

De vier b's

Naast dat sport nieuws kan zijn, heeft volgens ANP-hoofdredacteur Freek Staps ook entertainment nieuwswaarde. Nederlanders vinden nieuws over de vier B's heel interessant, zegt Staps. 'Baby's, bruiloften, breuken en beesten.'

Media en carrière

Vervolgens is niet iedere scheiding direct nieuws. Het ANP bracht de breuk van André en Bridget wél omdat ze zelf ook veel nieuws naar buiten brengen over hun relatie. "Je ziet hen zelf erg zoeken naar de relatie tussen media en hun carrière."

André heeft zelf op 9 november een persverklaring doen uitgaan dat hij bij Monique wegging en een dag later werd bekend dat hij wat met Bridget had. "Vervolgens brengen ze de afgelopen twee maanden om de haverklap foto's van elkaar naar buiten." Dan moet je er volgens de hoofdredacteur niet raar van opkijken dat het ook nieuws is als je drie maanden later uit elkaar gaat. "Ze leven van de media."

NikkieTutorials

Volkskrantjournalist en voormalig lid van de hoofdredactie Bob Witman kijkt in dat kader met belangstelling naar mensen zoals NikkieTutorials. Mensen met zoveel volgers dat ze zelf de regie in handen hebben over hoe ze zichzelf willen neerzetten en daarin minder afhankelijk zijn van het frame van andere media. "Zij is een medium op zichzelf geworden."

Mediaforum

Iedere werkdag tussen 10.00 en 10.30 medianieuws in Spraakmakers. Bekende mediaprofessionals beschouwen hun eigen vakgebied en het laatste medianieuws. Luister ook de speciale Mediacast.

Ster advertentie
Ster advertentie