Cultuur & Media
NOS

Corona maakt van Koningsdag dit jaar Woningsdag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Corona maakt van Koningsdag dit jaar Woningsdag

Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. Geen Koningsspelen, vrijmarkten en massaal bezochte concerten in de open lucht, geen Koningsdag maar Woningsdag.

De Oranjebond heeft een brainstorm gehouden onder de leden en daar is een alternatief programma uitgekomen.

Maandag 27 april begint om kwart voor tien met het luiden van de klokken door het hele land. Om tien over tien begint op televisie een speciale uitzending met het spelen van het Wilhelmus door het Concertgebouworkest.

Om 12 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet.

Digitale brief en thuistoost

Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en 's middags aan de koning aangeboden.

Het is de bedoeling dat de dag wordt afgesloten met een thuistoost. Om vier uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie