Cultuur & Media

NPO Radio 1-presentator Jan van Poppel binnenkort ook dagelijks op NPO Klassiek

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1-presentator Jan van Poppel binnenkort ook dagelijks op NPO Klassiek

Presentator Jan van Poppel, hoor je wekelijks in De Nacht van BNNVARA, won vorige week de Marconi Award voor aanstormend talent en is vanaf dit jaar een van de vaste invallers bij het radioprogramma Vroege Vogels. Daarnaast wordt zijn succesvolle podcast Keihard Klassiek (NPO Klassiek) een vast, dagelijks programma. Van Poppel presenteert het programma samen met Maarten van Wijk vanaf 6 februari, en is van dinsdag tot en met vrijdag van 00.00 tot 01.00 uur te horen op NPO Klassiek.

Het programma

Tijdens de show, die om middernacht begint, kan de luisteraar de dag afsluiten, de boeken erbij pakken of even compleet ontspannen. "Ik had nooit verwacht dat we een dagelijks programma zouden krijgen op NPO Klassiek toen we acht maanden geleden begonnen met de podcast Keihard Klassiek, maar dit is natuurlijk super leuk", zegt Jan van Poppel. "We laten zien dat klassieke muziek niet alleen maar stoffig en ouderwets is, maar er nog ontzettend veel goede componisten werken aan hele mooie muziek. Ik ken veel mensen die klassieke muziek opzetten als ze even rust aan hun hoofd willen. Dat is precies waar dit programma voor bedoeld is. Even weg van de soms verwarrende wereld waarin we leven."

Jan van Poppel

De Nacht van BNNVARA-presentator Jan van Poppel is vanaf dit jaar één van de vaste invallers bij het radioprogramma Vroege Vogels. Afgelopen donderdag, op 25 januari, won Van Poppel de Marconi Award voor Aanstormend Talent. "Het voelt een beetje onwerkelijk, ongemakkelijk, maar ook heel erg leuk! De kracht van radio is immers verbinding maken met elkaar via mooie muziek en gesprekken die te denken geven", zegt hij in een video na het winnen van de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie