Cultuur & Media
EONOS

Wat is voor Gert Verhulst het mooiste moment van 25 jaar Studio 100?

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is voor Gert Verhulst het mooiste moment van 25 jaar Studio 100?

Het inmiddels internationale entertainmentbedrijf Studio 100 bestaat 25 jaar. Het begon allemaal met de pratende hond Samson, zegt mede-oprichter Gert Verhulst in Langs de Lijn En Omstreken. "We wisten onmiddellijk dat het succesvol was."

LDLEO Gert Verhulst geknipt

Het hoogtepunt in al die jaren was voor Gert de Throwback Thursday concerten in 2017 in het Sportpaleis in Antwerpen. Daar zongen duizenden jongeren de hits van Studio 100 producties als Samson en Gert en Spring mee. "Ze deden bij alle nummers zo luid mee. En dat was zo'n prachtig moment, een bekroning. Het is je levenswerk wat je daar brengt, omdat je ook veel liedjes zelf hebt geschreven. Het is het mooiste moment uit mijn professionele leven."

Herman van Veen

Naast dat Gert en zijn collega's bij Studio 100 veel liedjes schreven, riep hij ook de hulp in van grote namen als Stef Bos, Frank Boeijen en Herman van Veen. "Zij waren helden van ons. Herman was een idool van mij. En dan leggen we uit wat we willen, en sturen ze een aantal demo's op. Er is ook wel eens iemand geweest die iets geschreven had, maar dat vonden wij niet interessant. Dat was een redelijk grote naam. We wilden wat veranderen aan de tekst, maar dat was voor diegene echt not done."

Samson

De heren schreven hun liedjes vooral voor Samson en Gert. Het duo dat al meer dan 30 jaar bestaat en ervoor zorgde dat Studio 100 nu het jubileum viert. "Samson was al zo succesvol, dat het dom zou zijn geweest om daar geen bedrijf omheen te bouwen", zegt Gert, die altijd al graag een eigen bedrijf wilde hebben.

Vrijwel direct wist Gert dat Samson succesvol was. "Onmiddellijk. Ik begon als omroeper. En om de kinderprogramma's leuk aan te kondigen, ging Samson ernaast zitten. En we stelden wel eens een wedstrijdvraag. Mensen moeten dan het telefoonnummer van ons eigen kantoor bij de VRT bellen. De telefooncentrale werd volledig platgelegd. Dat deden we expres om aan te tonen hoe succesvol het was."

Trots

Gert Verhulst is trots op wat hij bereikt heeft met Studio 100. Met de 330 gecreëerde karakters, 17.500 afleveringen aan kindertelevisie, meer dan 1000 liedjes, en nog eens negen Plopsaparken in België, Nederland, Denemarken en Polen. "Dat is ook de reden dat ik nu een docusoap maak (De Verhulstjes). Ik ben heel trots op mijn gezin en wat ik doe. En dat wil ik graag delen met de mensen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie