Cultuur & Media
NTR

Sharon den Adel: 'Ik heb niet een ego dat in de spotlights moet staan'

foto: Sharon den Adelfoto: Sharon den Adel
  1. Nieuwschevron right
  2. Sharon den Adel: 'Ik heb niet een ego dat in de spotlights moet staan'

De fans van de symfonische metalband Within Temptation hebben lang moeten wachten en vreesden zelfs voor het einde van de band, toen frontvrouw Sharon den Adel een soloplaat aankondigde met de titel My Indigo. En inderdaad, de inspiratie voor Within Temptation was even op. Maar nu is er dan eindelijk een nieuw album: Resist.

Video niet beschikbaar

In Kunststof vertelt Sharon den Adel openhartig over waarom we zo lang op Resist moesten wachten: "Ik zit al zolang in deze band, dat is super leuk en ik heb er nooit spijt van gehad. Maar wat je soms niet beseft is dat het leven van je familie en vrienden gewoon doorgaat, je mist veel dingen. Door de ziekte van mijn vader besefte ik dat ik bewuster moet leven en keuzes moet maken. Ik wilde zoveel mogelijk bij hem zijn. Dat zette alles op lossen schroeven."

Quote

Ik heb alle demonen aangekeken en er muziek van gemaakt

Sharon den Adel

"Ik wilde de studio ingaan om weer te schrijven voor de band maar dat lukte niet. Within Temptation is hele krachtige muziek en zo voelde ik me niet. Ik wilde dichtbij mezelf blijven, dat was klein en kwetsbaar en dat werden de liedjes van My Indigo ook. Ze zijn geschreven in een heftige periode.

Die soloplaat is heel belangrijk geweest voor het ontstaan van het nieuwe Within Temptation album Resist. We wilden een nieuwe stap maken maar hadden muzikaal geen duidelijke richting. My Indigo heeft ons daarin geinspireerd.

Ik heb alle demonen aangekeken en er muziek van gemaakt. Daarna had ik het gevoel dat ik de wereld weer aankon en was ik klaar voor een nieuw album van Within Temptation."

Podiumangst

Als je naar de live shows van Within Temptation kijkt zou je denken dat Sharon den Adel voor het podium is geboren maar niets is minder waar: "Ik heb echt moeten leren om op een podium te staan, het gaat me van nature niet makkelijk af. Ik ben te perfectionistisch ingesteld, er mag niets fout gaan. Pas na het tweede nummer kan ik er een beetje van genieten. Ik heb niet een ego dat in de spotlights moet staan, liever niet zelfs. Sommige mensen vinden het echt leuk, dat kan ik me niet voorstellen."

Video niet beschikbaar

Kijk hier het hele interview terug.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie