Naar homepage
Cultuur & Media

Diederik Jekel: 'Zou graag met Doutzen Kroes in gesprek gaan over corona'
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Jekel: 'Zou graag met Doutzen Kroes in gesprek gaan over corona'

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel geeft veel voorlichting over corona. Momenteel gaat hij in gesprek met influencers over hun rol in de coronacrisis. Eén iemand staat nog heel hoog op Jekels lijstje: Doutzen Kroes.

Dat zei Jekel zondag op De Perstribune van MAX. De instagram-post waarin Doutzen Kroes kanttekeningen plaatste bij het coronavirus en de rol vanuit de overheid vormde de aanleiding voor Jekel om dit gesprek aan te gaan. Ook geeft hij voorlichting over corona via zijn eigen YouTube-kanaal en als deskundige bij RTL Boulevard.

RTL Boulevard

Bij dat laatste progamma was hij ook een tijd de vervanger van Luuk Ikink als duo-presentator. Daar stonden veel mensen van te kijken hoe de serieuze wetenschapsjournalist opeens het shownieuws stond te behandelen. "Ik kreeg heel veel tweets en vragen waarom ik m’n tijd verdeed aan een roddelprogramma. Ik vind dat we wat minder 'judgy' zouden moeten zijn tegen elkaar. Voor mij is het niet zo’n gekke stap want ik doe ook theatervoorstellingen bijvoorbeeld", aldus Jekel.

Boos over 'dor hout'

Maar bovenal is Jekel in de coronacrisis een coronaduider. Hij vindt het belangrijk dat mensen de ernst van de crisis inzien. "In het begin zag ik om me heen dat er nog te veel werd gedacht van ‘dit is maar een griepje’." Zelf behoort hij ook tot een kwetsbare groep omdat Jekel diabetes-patiënt is. Hij stoort zich dan ook aan de ‘dor hout’-opmerking van Marianne Zwagerman. "Ik word heel erg boos van het Marianne Zwagerman-verhaal van dor hout. Dat vind ik van een soort laakbaar egocentrisme."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diederik Jekel ziet zijn werk als een mix van allerlei dingen. Van wetenschap tot luchtige zaken. Maar ooit hoopt hij de politiek in te kunnen. "Of dat gaat lukken weet ik niet, maar ik wil het wel graag."

Ster advertentie
Ster advertentie