Naar homepage
Cultuur & Media

Pers reageerde 'te haastig' op opmerking Theo Hiddema
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pers reageerde 'te haastig' op opmerking Theo Hiddema

Gisteren sprak Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema zich uit over het vertrek van Henk Otten uit de partij. Media trokken te snel conclusies over de positie van Hiddema en de partij, vindt Yoeri Albrecht. "Het was toch een beetje wishful thinking."

Gisteren vertelde Theo Hiddema bij Jinek dat FvD-medeoprichter Henk Otten op een onterechte manier uit de partij was gezet. Of was het überhaupt onterecht? Albrecht: "Je kan in het fragment niet goed horen of hij de manier waarop niet goed vond, of dat hij het sowieso onterecht vond dat Otten eruit is gezet". Later heeft Hiddema duidelijk rechtgezet dat het hem ging over de manier waarop.

'Misinformatie'

Volgens de directeur van debatcentrum De Balie trokken journalisten na dit fragment te haastig conclusies. "Het nieuws was gisterenavond toch dat Hiddema achter Baudet weg loopt. Dat is een over-interpretatie van een klein fragment."

Volgens Albrecht is er op basis van de uitspraken van Hiddema, géén sprake van verdere 'rot' in de partij. "Dit is toch misinformatie en te haastig geweest van een deel van de parlementeren verslaggevers."

Quote

Heerlijk dat Hiddema zegt waar het op staat

Ineke Dezentjé

Verfrissend

Tv-recensent Angela de Jong vindt het fijn dat Hiddema zich uitspreekt. "Hiddema durft gewoon te zeggen: ik ben het niet eens met de gang van zaken van de grote leider." Het is volgens De Jong verfrissend dat een politicus in een tijd van strenge fractiedisciplines kritiek durft te uiten.

Voormalig VVD-politica Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is het daar mee eens. "Heerlijk dat Hiddema zegt waar het op staat. Hij zei wat hij dacht en dat is verfrissend."Ster advertentie
Ster advertentie