Cultuur & Media
NTR

Benny Sings: 'Het geheim van een hit houdt zich aan geen enkele regel'

foto: Benny Singsfoto: Benny Sings
  1. Nieuwschevron right
  2. Benny Sings: 'Het geheim van een hit houdt zich aan geen enkele regel'

De muziek van zanger en producer Benny Sings wordt omschreven als een combinatie van hiphop, jazz en soul. Op een prachtige plek midden in Amsterdam aan de gracht heeft Benny Sings een eigen studio. In Kunststof EXTRA bezoeken we de zanger op deze plek, gevestigd in een oud keldergewelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Mensen schrikken soms van het woord 'hit'

Benny Sings

Zijn muziek kent internationale populariteit, maar ook veelal onder collega-muzikanten. "Een nummer moet niet prima zijn: het moet echt holy shit zijn", vertelt Benny. "Dat gebeurt misschien een keer in de twee jaar. Mensen schrikken soms van het woord 'hit', alsof ik een soort Tiësto wil zijn. Dat is helemaal niet zo, maar ik zoek wel naar het ultieme nummer wat overstijgt: wat mij overstijgt, wat mijn genre overstijgt. Dat heb ik nog niet bereikt."

"Ik maak muziek die ik zelf leuk vind en die mijn fans leuk vinden, maar het ultieme doel is om een liedje te maken dat communiceert naar mensen buiten die bubbel. Ik heb alle ingrediënten, dus ik moet het gewoon proberen, iedere dag opnieuw. Je moet een keer iets tegenkomen dat werkt."

Het begin

Waar begint een liedje? Sings: "Als eerste is er een idee, het zijn gedachten. Ik denk na: een nieuw album moet nóg relevanter, nóg intenser dan hiervoor. Hoe doe ik dat? Waar zit de kern van de muziek, wat wil ik? Je weet wanneer je iets goed te pakken hebt, daar ben ik van overtuigd. Maar wat dat precies is, is echt een mysterie. Dat houdt zich aan geen enkele regel."

Kunststof EXTRA

Geen radio, maar video. Het cultuur- en mediaoprogramma van NTR gaat in Kunststof EXTRA op bezoek bij kunstenaars in hun eigen omgeving. Volg de serie van Kunststof EXTRA op het Youtube kanaal van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie