Cultuur & Media
KRO-NCRV

Gedoe Angela de Jong en Gordon: 'Talkshows genieten van dit soort ruzies'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedoe Angela de Jong en Gordon: 'Talkshows genieten van dit soort ruzies'

Het aangekondigde debat tussen Gordon en televisierecensent Angela de Jong bij DWDD ging op het laatste moment niet door. Gordon zegde af, maar De Jong schoof toch aan bij Matthijs. Niet slim, vindt televisierecensent Haroon Ali van de Volkskrant. "Ze wordt hiermee zelf een BN'er. Ik vraag mij af of je dat als recensent moet willen", zegt hij in Spraakmakers.

De opschudding in medialand begon, om precies te zijn, vorige week donderdag. Gordon schoof aan bij Matthijs om te praten over zijn overstap naar SBS6, maar uiteindelijk zorgden zijn opmerkingen over tv-recensent Angela de Jong van het AD voor meer ophef in Hilversum.

Gordon noemde haar 'een hele vervelende vrouw'. Bij Jinek aan tafel reageerde De Jong op de kritiek en tegenover de NOS gaf ze aan dat Wendy van Dijk en Gordon 'sleetse sterren' op hun retour zijn. De voormalig zanger en presentator deed gisteren op Facebook uitvoerig beklag over deze opmerking.

Volgens Haroon Ali, een van de vijf tv-recensenten van de Volkskrant, laat De Jong zich onnodig uit de tent lokken door de presentator. "Gordon beschuldigt haar ervan dat ze het op de man speelt en allemaal mensen te kakken zet. Iets wat Gordon volgens mij al zijn hele carrière doet en waar hij zelfs een boek over heeft geschreven." Aanschuiven bij DWDD en Jinek vindt Ali geen handige zet. "Haar stukjes spreken voor zich. Talkshows als DWDD en Jinek smullen van dit soort ruzies."

Relschopper

De afzegging van Gordon voor het debat in DWDD komt Talpa misschien niet verkeerd uit, vermoedt Ali. "Je neemt Gordon aan omdat hij een beetje een relschopper is, maar ik denk dat Talpa inmiddels denkt van: laten we ons nu maar weer op de programma's focussen, want die raken ondergesneeuwd."

Quote

Als recensent ben je toch redelijk onzichtbaar

Haroon Ali, televisierecensent bij de Volkskrant

Door aan te schuiven in al die talkshows komt De Jong als verliezer uit de strijd, denkt Ali. "Er wordt gezegd dat ze steeds aanschuift omdat ze een podium wil en zichzelf als persoon belangrijker vindt dan haar werk." Hij is van mening dat je als recensent beter 'onzichtbaar' kan zijn. ''Je geeft namens jouw krant een oordeel of je tipt lezers. Nu wordt zij zelf een BN'er. Ik vraag mij af of je dat als recensent moet willen", aldus Ali.

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Haroon Ali

Ster advertentie
Ster advertentie