Cultuur & Media

Chris Zegers over Wie is de Mol?: 'Het is een virus en ik ben besmet'

foto: Michel Schnaterfoto: Michel Schnater
  1. Nieuwschevron right
  2. Chris Zegers over Wie is de Mol?: 'Het is een virus en ik ben besmet'

[AVROTROS] Acteur, zanger en presentator Chris Zegers was te gast bij Kunststof en stuiterde van enthousiasme bijna van zijn stoel. Want het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? staat op het punt te beginnen. Als rasechte Molloot én presentator van Moltalk kan hij niet wachten tot het zover is. Een gesprek met deze Molfan van het eerste uur over wat dit programma toch zo bijzonder maakt.

Om te beginnen: Chris weet níet wie de Mol is. En dat is maar goed ook, zegt hij. Want het zou de presentatie van het Moltalk alleen maar moeilijk maken. Wie is de Mol? moet je beleven, er volledig inzitten. Je compleet laten verrassen en overrompelen door wat er in de uitzending gebeurt en er daarna vol opwinding over praten. En dat gaat niet als je zelf al weet wat er staat te gebeuren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgewonden door de beeldbuis heen hijgen

Zegers raakt zo opgewonden van het kijken naar Wie is de Mol? dat hij tijdens Moltalk – het napraat-programma dat direct na Wie is de Mol? begint – letterlijk staat te stuiteren van de adrenaline. Possel: “Ik denk dat jij meer opwinding laat zien in dit programma dan als je Playboy televisie zou presenteren. Je komt bijna door de beeldbuis heen hijgen.” Wat is dat toch met dat programma? Volgens Chris, zelf oud-deelnemer van Wie is de Mol?, raak je als kandidaat van het programma besmet met het Mol-virus. En kun je niet anders dan ook de daaropvolgende seizoenen opgaan in de uitzendingen en de zoektocht naar de Mol: “Als je als oud-kandidaat hoort over Wie is de Mol? dan ga je daar in op. Bijna iedereen die bij ons langskomt wil niets liever dan contact houden met het Mol-verleden dat hij deelt met anderen.” Je behoort dan als het ware dus tot de kudde van Molloten.

Zegers krijgt kippenvel wanneer Possel de promo van dit nieuwe seizoen voorleest; zó diep zit het programma in zijn DNA ingebakken. Volgens hem zit de kracht van het programma ‘m in het onvoorspelbare: “Je gaat er naartoe met een bepaalde verwachting, en er gebeurt altijd iets anders. Het is de kunst van en voor de makers om jou als kijker continu op het verkeerde been te zetten.”

Wat gebeurt er in de eerste aflevering?

De eerste aflevering hebben hij en Margriet van der Linden - zijn medepresentator van Moltalk – al gezien. Heeft hij er in Kunststof iets over losgelaten? Beluister het hele interview met Zegers.

Moltalk: The Kick-off was op woensdag 3 januari te zien op NPO 1.

Op zaterdag 6 januari gaat het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? officieel van start. Om 20.30 uur op NPO 1.

Meer weten? Op de website vind je alle informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie