Cultuur & Media
KRO-NCRV

Doe mee met de schrijfopdracht van De Taalstaat!

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Doe mee met de schrijfopdracht van De Taalstaat!

Kan iedereen schrijver zijn? Kun je het leren of is het enkel een kwestie van talent? Nico Keuning schreef De boekenfluisteraar, een gids met tips en inzichten voor wie graag beter wil leren schrijven. Aan het einde van het gesprek met Frits Spits kreeg u als luisteraar een schrijfopdracht.

De opdracht luidt: Schrijf vijf zinnen met de volgende woorden: oprit, verleden, meisjes, buitenwijken, spiegel. De vijf opeenvolgende zinnen bevatten elk een van deze woorden in de genoemde volgorde. Het zouden de eerste zinnen uit de eerste alinea van een verhaal of roman kunnen zijn.

IJverige luisteraars kunnen hun pennenvruchten mailen naar taalstaat@kro-ncrv.nl. Inzenden kan tot uiterlijk woensdag 20 juli. Een deskundige jury bestaande uit de redactieleden van De Taalstaat zal een winnaar kiezen die De Boekenfluisteraar van Nico Keuning toegestuurd krijgt. Vergeet dus ook niet uw naam en adres te vermelden bij uw inzending.

Nico Keuning heeft deze opdracht niet zomaar bedacht. "Er is iemand die deze vijf woorden heel kundig heeft verwerkt aan het begin van een roman", zegt hij in de uitzending. Vanzelfsprekend levert het bonuspunten op als u weet welke roman en welke schrijver dit betreft.

Ster advertentie
Ster advertentie