Cultuur & Media

Yentl en de Boer winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020

NTR
foto: Yentl en de Boerfoto: Yentl en de Boer
  1. Nieuwschevron right
  2. Yentl en de Boer winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020

Zojuist is bekend gemaakt in Kunststof dat het duo Yentl en de Boer de winnaar is van de Annie M.G. Schmidtprijs 2020. De prijs, een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, is voor de 29e keer uitgereikt.

Yentl en de Boer zingen het lied 'Het is begonnen'.

Yentl en de Boer winnen de onderscheiding voor het lied 'Het is begonnen', uit het programma 'De Kampvuursessies'. Het lied is een antwoordlied op de klassieker 'Het is over', van Annie M.G. Schmidt. Het is de tweede keer dat het duo de prijs in ontvangst mag nemen; in 2015 wonnen zij de prijs voor het eerst.

De prijs bestaat uit een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt en een geldbedrag van 3.500 euro. De Annie M.G. Schmidtprijs heeft sinds 2016 een nieuwe opzet met nominaties, waarmee het Amsterdams Kleinkunst Festival de positie van het Nederlandstalige kleinkunstlied wil verstevigen.

De genomineerden waren:

Jan Beuving (tekstschrijver en uitvoerend artiest) en Tom Dicke (componist en pianist) met 'De begrafenis van de waarheid', uit het programma 'De andere Oudejaars'.

Lisa Loeb (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met 'Mijn Odyssee', uit het programma 'Extase'.

Eva van Manen (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met 'Omdat We Verdergaan', uit het programma 'Politiek & Liefde'.

Flip Noorman (tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest) met 'De Traditie', uit het programma 'Amor Fati'.

Rosa da Silva (tekstschrijver en uitvoerend artiest) en Daniël Lohues (tekstschrijver en componist) met 'Als het zover is', uit het programma 'Daar moet je heen'.

Yentl en de Boer (tekstschrijvers, componisten en uitvoerend artiesten) met 'Het is begonnen', uit het programma 'De Kampvuursessies'.

Annie M.G. Schmidtprijs

Winnaar van de afgelopen jaren:

Alex Klaasen, Jan Beuving, Wende, Kiki Schippers, Jan Rot, Yentl en de Boer, Gerard van Maasakkers, Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, Sara Kroos, Daniël Lohues, Jeroen van Merwijk, Freek de Jonge, Lenette van Dongen, Spinvis, Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Jenny Arean, Karin Bloemen, Theo Nijland, Bram Vermeulen en Harrie Jekkers.

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie