Cultuur & Media
BNNVARA

Seks, drugs en K-pop: fans voelen zich verraden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Seks, drugs en K-pop: fans voelen zich verraden

Seks, drugs en omkoping. Zuid-Korea is in de ban van een schandaal rondom de populaire K-popband Big Bang. K-Pop-kenner Mai Verbij en voormalig correspondent in Seoul Sang-Ah Yoo vertellen in De Nieuws BV wat dit betekent voor de K-pop scene en Zuid-Korea.

Het begon bij zanger Seungri van de boyband Big Bang die beschuldigd wordt van het aanzetten tot prostitutie en sindsdien zijn meerdere K-popsterren van hun voetstuk gevallen. De media zijn in zijn leven gedoken en op die manier kwamen er nog meer zaken aan het licht.

Mai: "Er waren al wat roddels dat hij bezig was met prostitutie met zijn investeerders. Daarnaast zijn er sekstapes gedeeld in een groepsapp met andere K-popsterren. Waaronder Jung Joon-young, hij heeft sekstapes gemaakt van meiden die gedrogeerd zijn en die heeft hij gedeeld. De vraag is nu, hoeveel komen er nog bij."

Quote

Zelfs mijn moeder van boven de 70 weet van de hoed en de rand

Sang-Ah Yoo

Volop in het nieuws

Sang-Ah Yoo vertelt dat momenteel bijna iedere Koreaanse krant aandacht besteed aan het nieuws. "Zelfs mijn moeder van boven de 70 weet van de hoed en de rand, je kunt wel zeggen dat dit het nieuws domineert. Alle fans zijn hierin geïnteresseerd, maar er speelt nog veel meer. Er zouden ook politie officieren en hoge ambtenaren bij betrokken zijn."

Big Bang heeft K-pop groot gemaakt. Mai legt uit daar het daarom voor Zuid-Korea gênant is dat 'het grote voorbeeld' dit heeft gedaan. Sang-Ah: "Ze zijn een voorbeeld voor jongeren en ze hebben veel jonge fans. De fans voelen zich verraden". Uiteindelijk heeft het management besloten Seungri uit de band te zetten. Iets waar de Koreaanse fans compleet achter staan, maar internationale fans staan achter Seungri en blijven hem steunen.

Quote

Ik denk dat Seungri nergens meer aan de bak kan komen

Mai Verbij

Korea is corruptie moe

Het gaat misschien wat ver, zegt Sang-Ah, maar heel Korea is ook corruptie-moe. "Er zijn in het verleden al wat corruptie schandalen geweest in Korea en daar is dit de zoveelste van. Dat er nu een K-popster bij betrokken is maakt het verhaal iets smeuïger." Mai: "Ik denk dat hij nergens meer aan de bak kan komen en andere K-popsterren die hierbij betrokken zijn ook niet". Ook zal dit schandaal gevolgen hebben voor de band Big Band.

Seks, drugs en illegale video's: Zuid-Korea is in de ban van K-pop schandalen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie