Buitenland
VPRO

Bezorgdheid om uitpuilende gevangenissen in Cambodja

foto: Kris Janssenfoto: Kris Janssen
  1. Nieuwschevron right
  2. Bezorgdheid om uitpuilende gevangenissen in Cambodja

Tempels en parelwitte zandstranden. Dat is wat je waarschijnlijk voor je ziet als je aan Cambodja denkt. Toch zijn er veel Cambodjanen en ook buitenlanders die vooral uitzicht hebben op tralies. Correspondent Kris Janssens bezocht voor Bureau Buitenland deze overvolle gevangenissen in Zuidoost-Azië.

Cambodja staat in de top van landen met volste gevangenissen ter wereld. Onder andere het strenge drugsbeleid in het land zorgt voor overbevolking.

Mensenrechtenorganisaties maken zich grote zorgen over de gezondheid van de gedetineerden. Een menswaardig bestaan in de propvolle cellen lijkt onmogelijk: de overheid richt zich vooral op straffen en minder op re-integratie.

Buitenlandse gevangenen

Janssens sprak onder andere met een Nederlander die hier vast zit: "Ik ben op een hele rare manier veroordeeld tot vijf jaar, daarvan zitten er nu drie jaar op. En ik ben nog steeds aan het vechten voor gerechtigheid."

Overvolle gevangenissen in Cambodja. Bron: Kris Janssens

Meer verhalen over en uit het buitenland?

In VPRO's Bureau Buitenland hoor je dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur diverse, diepgravende en verrassende geluiden over en uit het buitenland. Luister hier alle afleveringen terug.

Ster advertentie
Ster advertentie