Buitenland
AVROTROS

Ufo’s uit China, Rusland of andere planeet? Dit weten we in ieder geval zeker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ufo’s uit China, Rusland of andere planeet? Dit weten we in ieder geval zeker

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben gisteren de eerste resultaten van een onderzoek naar ufo’s gepubliceerd. Spectaculaire resultaten? Nou dat valt op het eerste gezicht mee: een overgroot deel van de ufo's die de laatste 20 jaar zijn waargenomen zijn niet van Amerikaanse makelij. Dat de vliegende voertuigen van buitenaardse wezentjes zijn is in ieder geval niet bewezen. Toch vindt Alex Griffioen, van het UFO Meldpunt Nederland, de resultaten opmerkelijk. Waarom? Dat vertelt hij aan Jort Kelder in dr Kelder en Co.

Na een half jaar onderzoeken al kunnen vaststellen dat die ruimte-objecten niet uit Amerika komen, is volgens Griffioen best bijzonder. Dat land heeft namelijk het grootste defensiebudget van de wereld, en je zou verwachten dat de ufo's het resultaat zijn van Amerikaanse technologie.

Dat is dus niet het geval - zeggen de onderzoekers. Dan kunnen de ufo's ook nog uit Rusland of China zijn 'overgewaaid', maar de defensie-uitgaven liggen daar vele malen lager dan in de VS. En of beide landen in staat zijn geavanceerde technologische apparaten op de VS af te sturen betwijfelt Griffioen: "Vergeet niet dat deze meldingen ook al in de jaren vijftig werden gedaan. Toen hadden we nog niet eens drones."

Is het dan tóch buitenaards bezoek? Wie weet. Dat nu niet bewezen is dat deze mysterieuze vliegende voertuigen van een andere planeet komen, zegt volgens Griffioen niet zoveel: "Het is ook niet bewezen dat het geen vliegende tapijten zijn." Hoe dan ook merkt hij dat er minder lacherig wordt gedaan over ufo's: "We zien een verschuiving in het debat."

Ster advertentie
Ster advertentie