Buitenland
NOS

Honderden naaktfoto's van minderjarigen gevonden in huis miljardair Epstein

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Honderden naaktfoto's van minderjarigen gevonden in huis miljardair Epstein

In het huis van de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein zijn honderden, mogelijk duizenden, naaktfoto's aangetroffen van minderjarige meisjes. Dat maakten aanklagers bekend bij de start van de rechtszaak tegen de voormalig hedgefondsmanager, die zegt dat hij onschuldig is.

Dit weekend werd hij op het vliegveld van New Jersey opgepakt op verdenking van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen meisjes.

De aanklagers noemen het opmerkelijk dat iemand die al eens veroordeeld is voor een zedendelict, "een berg aan onzedelijke foto's van jong uitziende vrouwen of meisjes" in bezit heeft. Epstein sloot in 2007 een deal met justitie en ontliep zo een zware gevangenisstraf. Hij moest daardoor dertien maanden in een half-open gevangenis doorbrengen. Overdag mocht hij naar zijn kantoor om te werken.

Belastend bewijs

In het huis van de 66-jarige Epstein in Manhattan zijn in een kluis ook cd's gevonden, waar labels op staan met teksten als "meisje foto's naakt". Daarnaast zijn belastende documenten en telefoongesprekken gevonden, net als een massageruimte die er nog uitziet zoals slachtoffers eerder hebben verklaard.

Volgens de aanklagers heeft de miljardair niets geleerd van zijn eerdere veroordeling en toont hij geen berouw. Ze willen niet dat hij op borgtocht wordt vrijgelaten.

Arrestatie Epstein heeft mogelijk gevolgen voor meer machtige Amerikanen

Ster advertentie
Ster advertentie