Buitenland
VPRO

Dominicaanse liefdeshutjes worden te duur

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dominicaanse liefdeshutjes worden te duur

Net als in veel andere landen kampt de Dominicaanse Republiek met stijgende prijzen, maar nu lijkt het de bevolking teveel geworden. Want ook de geliefde ‘cabañas’ worden te duur. Journalist Carlijn Teeven vertelt in Bureau Buitenland
dat ze zich afvraagt of mensen zich die cabañas laten afpakken.

Video niet beschikbaar

Liefdeshutjes

Cabañas zijn hotelkamers die je voor een paar uur kunt huren, vertelt Teeven. Volgens haar is dit een belangrijk verschijnsel in de Dominicaanse samenleving. Dit komt omdat stellen niet altijd privacy hebben in hun eigen huis: het is er vaak gehorig en er wonen vaak meerdere generaties onder een dak. "Deze hutjes zijn ook populair om een minnaar of minnares mee naartoe te nemen, maar ze kunnen dus net zo goed gebruikt worden door een stelletje dat al 20 jaar getrouwd is en dat even alleen wil zijn."

Romantiek is niet goedkoop

Net als veel andere dingen worden ook deze kamers steeds duurder. Maar volgens Carlijn Teeven is het niet waarschijnlijk dat mensen zich de cabañas laten afpakken. Zij denkt dat het gaat om een gemiddelde prijsstijging van 200 peso’s, dat is iets meer dan 3 euro.

"Dat kan natuurlijk net het verschil maken. Maar ik kan me ook voorstellen dat Dominicanen er dan liever iets anders voor laten om toch naar hun liefdeshutjes te gaan. Vooral nu Valentijnsdag eraan zit te komen. Dat is een hele belangrijke dag op het eiland. Uit eten en dan naar de cabañas is een klassieker. Dan is het taboe om je vrouw of man te laten merken dat je het eigenlijk niet kunt betalen."

Is Noord-Korea op oorlog uit? & Slowakije als nieuw zorgenkind van de EU - Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie