Buitenland
NOS

Britten mogen bijna weer knuffelen: houden ze daar wel van?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Britten mogen bijna weer knuffelen: houden ze daar wel van?

Britten zijn net zo gek op knuffelen als wij, vertelt Verenigd Koninkrijk-deskundige Gareth Davies in NOS Met het Oog op Morgen. ''Het zijn eigenlijk heel emotionele lui.''

Het verbaast Davies dat in Nederland het beeld bestaat dat Britten niet zo gek zijn op knuffelen. ''Het is me vaak opgevallen dat mensen een stijf beeld hebben van de Britten.''

Maar dat is dus volgens de deskundige niet zo. ''Het zijn eigenlijk heel emotionele lui.''

The Crown beeldbepalend

De Verenigd Koninkrijk-deskundige heeft een verklaring voor het beeld dat in Nederland is ontstaan. Volgens hem komt het doordat we bij Engeland denken aan series als The Crown.

''Daar zien we de stijve elite. De onderklassen heeft juist een liefde voor van alles wat feestelijk en uitbundig is.'' De bevolking op het eiland is veel diverser, herinnert Davies ons. Dus: meer soorten en smaken dan de elite en de onderklasse die wij voorgeschoteld krijgen in series en films.

Knuffelnieuws

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie