Buitenland
NOSNTR

Politie Dubai deelt details arrestatie Taghi: 'Hij was in totale shock'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politie Dubai deelt details arrestatie Taghi: 'Hij was in totale shock'

Ridouan Taghi verkeerde in "totale shock" toen hij eind vorig jaar werd gearresteerd. Hij leek niet te kunnen geloven dat iemand zijn schuilplaats had ontdekt. Dat vertelt de politie van Dubai aan Nieuwsuur.

Politie Dubai deelt details arrestatie Taghi

Nieuwsuur reisde op uitnodiging van de politie naar het emiraat en sprak daar uitgebreid met de verantwoordelijke onderzoeksleiders en betrokken rechercheurs. "In Nieuwsuur zijn vanavond beelden van zijn villa te zien", vertelt een redacteur in Nieuws en Co. "Je ziet omgevallen banken, spullen op de vloer. Tot en met de Panorama's en Nieuwe Revu's aan toe, die hij daar kennelijk graag las."

Rode wijn

De politie vertelt dat Taghi 's nachts met een glas rode wijn op de bank tv zat te kijken, toen het zwaarbewapende arrestatieteam zijn villa in Dubai binnenviel. De tot dan toe meest gezochte man van Nederland probeerde te vluchten, maar het arrestatieteam had hem snel onder controle.

Andy Kraag, hoofd van de Nederlandse recherche, is op dit moment op werkbezoek in Dubai. Volgens hem heeft de politie daar goed werk verricht, mede dankzij hulp uit Nederland. "Het huis komt overeen met de informatie en de analyse die wij gedeeld hebben met de politie van Dubai. Hun eigen recherchewerk heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij ook bij de voordeur van die woning zijn gekomen."

Ster advertentie
Ster advertentie