Buitenland
NOS

Twee coronapatiënten in Italië, Amerika geeft negatief reisadvies voor China

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee coronapatiënten in Italië, Amerika geeft negatief reisadvies voor China

In Italië zijn de eerste twee gevallen van het coronavirus vastgesteld. De patiënten zijn Chinese toeristen die in Rome verblijven. Premier Conte heeft gezegd dat uit voorzorg al het vliegverkeer van en naar China wordt stilgelegd.

Correspondent Annemarie Kas over het coronavirus

Amerikanen wordt afgeraden om naar China te reizen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies af voor het hele land. Voor Nederlanders geldt dat alleen voor de provincie Hubei. Voor de rest van China adviseert het ministerie om daar alleen voor noodzakelijke reizen naartoe te gaan.

Het aantal doden is in China opgelopen naar 213, meldt de Chinese gezondheidsautoriteit. Dat zijn er ruim 40 meer dan gisteren. Inmiddels zijn ruim 9700 mensen besmet en zijn er nog eens ruim 15.000 verdachte gevallen.

In Europa dook het virus eerder op in Frankrijk, Duitsland en Finland.

Meer middelen

Gisteravond bestempelde de Wereldgezondheidsorganisatie de uitbraak als internationale noodsituatie. Volgens de WHO is dat vooral nodig om landen met een zwakkere gezondheidszorg te beschermen. Door die status komen meer middelen beschikbaar om het virus te bestrijden.

Ster advertentie
Ster advertentie