Buitenland
NOS

Dodental coronavirus loopt op tot 170, China verder op slot

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dodental coronavirus loopt op tot 170, China verder op slot

In China zijn nog eens 38 mensen overleden aan het coronavirus, waarmee het dodental woensdag is uitgekomen op 170, meldt de Chinese gezondheidsautoriteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In totaal zijn ruim 7700 patiënten besmet geraakt in het land. Het virus heeft zich ook verspreid naar Tibet. Bij een eerste patiënt daar is het vastgesteld.

Ook drie Japanners die in Wuhan waren en naar Japan zijn teruggevlogen, hebben het virus, meldt omroep NHK op basis van het ministerie van Volksgezondheid.

Japan extra alert rond coronavirus

Singapore laat vandaag 92 burgers met een vliegtuig uit Wuhan ophalen. De Indonesische minister van Buitenlandse Zaken wil dat Indonesiërs "zo snel mogelijk" geëvacueerd worden. Daarna moeten ze minstens twee weken in quarantaine om besmetting te voorkomen.

Minder vluchten, woonwinkels dicht

Meerdere grote luchtvaartmaatschappijen maakten gisteren bekend dat dat ze voorlopig niet meer op China vliegen. KLM schrapte wel een aantal vluchten, maar niet allemaal. De koepel voor reisorganisaties, ANVR, adviseert al zijn leden om tot eind februari niet naar China te reizen.

IKEA sluit tijdelijk al zijn 30 winkels in China, meldt persbureau Reuters. Gisteren zei de meubelmultinational dat de helft van zijn filialen dicht blijven totdat het virus onder controle is.

Alkmaars bedrijf profiteert van coronavirus

De WK indoor atletiek in het Chinese Nanjing gaan in maart niet door wegens de uitbraak van het coronavirus. De organisatie van het evenement vindt het niet verantwoord om de sporters en begeleiders over anderhalve maand naar China te laten komen.

De Wereldgezondheidsorganisatie oordeelt vandaag of er sprake is van een internationale noodsituatie.

Ster advertentie
Ster advertentie