Buitenland

Podcast De Dag: De oneindige macht van Poetin

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De oneindige macht van Poetin

[NOS] De Russische president Poetin kan door een snel aangenomen voorstel in de Doema deze week waarschijnlijk tot minimaal 2036 over Rusland blijven heersen.

{podcast audio="125269" caption="#540 - De oneindige macht van Poetin" }

Hij staat al aan het roer sinds de eerste democratisch gekozen president van Rusland, Boris Jeltsin, op 31 december 1999 de macht aan hem overdroeg en hem vroeg om goed voor Rusland te zorgen. Sindsdien heeft Poetin het land teruggevoerd naar een autoritaire, militaristische en nationalistische samenleving.

Tussenbalans

Pjotr Sauer is opgegroeid in Rusland. Hij is journalist voor onder meer de Moskow Times en woont en werkt in Moskou. In podcast De Dag vertelt hij in een tussenbalans op de politieke carrière van Poetin hoe het kan dat één man zoveel invloed kan hebben.

Ook wordt besproken hoe hij de steun probeert de behouden van de bevolking, die lijdt onder de zware sancties uit het westen en onder de inperkingen van hun vrijheid. "Poetin heeft gewonnen", concludeert Sauer over deze laatste poging om zijn leven lang aan de macht te blijven.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie